TRANSLATE

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μην φοβηθούμε! Αυτή η Κυριακή μένει…

Αυτή η Κυριακή θα περάσει στην ιστορία σαν μια πολύ σημαντική μέρα για την τύχη της πορείας ενοποίησης στην Ευρώπη. Θα επαληθευτεί άραγε το ανατρεπτικό ρεύμα της αμφισβήτησης με την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού; Οι πολίτες της χώρας μας θα αποσταθεροποιήσουν το μοντέλο-κοστούμι της λιτότητας και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής; Εμείς, τα πειραματόζωα της Ευρώπης, θα δείξουμε με την ψήφο μας ότι μπορούμε ακόμα να ανεχόμαστε την στέρηση και την ταπείνωση ή θα πούμε, έστω και αργά, ως εδώ και μη παρέκει;

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Α΄ γύρος τοπικών εκλογών: Μια διαφορετική Αττική Γη σε μια Ελλάδα που κλείνει το μάτι στα άκρα…

Με βάση τα αποτελέσματα, οι πολιτικές τάσεις που φάνηκαν από τον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών και ενδεχομένως να επιβεβαιωθούν στις ευρωεκλογές είναι συνοπτικά οι παρακάτω:

1. Σημαντική πολιτική διαφοροποίηση στην προτίμηση ψήφου ανάμεσα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα όσον αφορά την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ(Πίνακας 1). Οι υποψηφιότητες στις Περιφέρειες που στηρίχτηκαν από την ΝΔ συγκέντρωσαν πανελλαδικά περίπου το 26,1% - στην Αττική 14% και στην υπόλοιπη Ελλάδα το 31%! Οι υποψηφιότητες που στηρίχτηκαν στις Περιφέρειες από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσαν πανελλαδικά περίπου το 17,7% - στην Αττική 23,8% και στην υπόλοιπη Ελλάδα το 15,2%!

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Moving On - James


Please don't get me started, looking backwards, to move on./ Strong yet openhearted, accept leaving when leaving's come./ God, didn't see it coming, never said I love you, hope you knew./ Now my bags are packed, and my sales are tight and my course is marked by stars,/ I'm on my way, soon be moving on my way, leave a little light on, leave a little light on,/ I'm on my way, soon be moving on my way, leave a little light on, leave a little light on.

Μπροστά στην Κάλπη: Μιλώντας για Αστάθεια, Σταθερότητα και Δημοκρατία.

Όταν δεν έχεις καθόλου ή δεν μπορείς να έχεις σταθερή δουλειά∙ όταν φοβάσαι μην αρρωστήσεις∙ όταν δεν μπορείς να καλύπτεις τα βασικά για τις υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένεια και το κράτος∙ όταν δεν μπορείς να έχεις ένα πλάνο ζωής για τους αμέσως επόμενους μήνες∙ όταν όλες οι στοιχειώδεις σταθερές μιας ζωής έχουν κλονιστεί, τότε η έννοια «σταθερότητα» δεν έχει περιεχόμενο.

Όταν στην πλειονότητα της κοινωνίας έχουν κυριαρχήσει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο δεν μπορούμε να μιλούμε για συνθήκες σταθερότητας και η πολιτική σταθερότητα που αξιώνεται σε μια τέτοια σαθρή κοινωνική και οικονομική βάση, δεν μπορεί παρά να είναι παραπλανητική.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

10 γνωστοί «Δημοσκοπικοί Οίκοι Αξιολόγησης» ζητούν την προσοχή σας: Αγνοήστε τους!

Οι έντονα «εθνικοποιημένες» ευρωεκλογές που έρχονται σε δυο εβδομάδες έχουν τον ίδιο αμφίρροπο χαρακτήρα με εκείνες του Μαίου του 2012 γιατί κουβαλούν –  βαρύτερο μάλιστα – το ίδιο πολιτικό και κοινωνικό φορτίο και τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα απέναντι στον κυνισμό και τον λαϊκισμό. Και είναι ακόμα πιο θαυμαστά αμφίρροπες από εκείνες γιατί μεγάλο κομμάτι από τον φόβο του μέσου ψηφοφόρου έχει μετουσιωθεί σε γνώση και ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από τους μύθους της εξουσίας σε οργή και αηδία στη συνείδηση του μέσου φορολογούμενου πολίτη…

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Από το μυθιστόρημα του Μιχάλη Καραγάτση «Ο Γιούγκερμαν και τα στερνά του»

Η κάμαρα ήταν μικρή, βρώμικη, μ’ ένα παράθυρο που’ βλεπε στο λιμάνι. Από τα στρωσίδια των κρεβατιών, τα συρτάρια των ντουλαπιών, από παντού, αναδινόταν δυσοσμία αποκρουστική∙ ωσάν οι πόροι των πραγμάτων να είχαν κορεσθεί από την ακαθαρσία των αμέτρητων ανθρώπων που έζησαν ανάμεσά τους.

Ο άνδρας σηκώθηκε απ’ το κρεβάτι, ύστερ’από λίγων ωρών ανήσυχο ύπνο. Κοίταξε το ρολόι: έξι και δέκα. Ζήτημα αν κοιμήθηκε τέσσερες ώρες, μέσα σε ξαφνιάσματα, βραχνάδες και ταχυκαρδίες.
   
Στο πλαϊνό κρεβάτι κοιμόταν η κοπέλα. Καθώς ήταν πεσμένη μπρούμυτα, ό όγκος των καστανών μαλλιών της σχημάτιζ’ ένα μουντό λεκέ στο λευκό προσκέφαλο. Κάτω απ’ τα σκεπάσματα, μόλις ξεπρόβαλλε το λιγνό της κορμί. Η ανάσα της αντηχούσε αργή και ρυθμική.

Water του Morgan Maassen [video]








«μια σύντομη Οδύσσεια στον κόσμο που αγαπώ περισσότερο»
Μουσική: "Shopping Malls" των SJD

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Από την γυάλα του Μαξίμου στην «μαγική γυάλα» του Μεσοπροθέσμου. Αύξηση φόρων 19 δις και όχι μόνον.

Ήδη ακόμα πολλοί πληρώνουν τις δόσεις της περσινής φορολογικής δήλωσης και ενδεχομένως για πολλούς η πρώτη φετινή δόση του Ιουλίου να συμπέσει με κάποια από αυτές. Είναι επίσης πιθανό κάποιοι να είχαν πεισθεί από τον πρωθυπουργό όταν τον περασμένο Νοέμβριο δήλωνε στο MEGA σχετικά με την φορολόγηση ότι «Το 2013 είναι η τελευταία χειρότερη χρονιά, που θα έχει ποτέ του γνωρίσει ο Έλληνας». Λίγους μήνες μετά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής(ΜΠΔΣ) 2015-2018 τον διαψεύδει πανηγυρικά και του απαντά ότι το 2013 ήταν σαφώς «καλύτερη» χρονιά σε σχέση με αυτές που θα γνωρίσει ο Έλληνας μέχρι και το 2018 με 19 δις συγκριτική αύξηση φόρων και όχι μόνον…