TRANSLATE

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Απλά μαθήματα αποδυνάμωσης της δημοκρατίας…

Αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει εργολαβία την απομυθοποίηση της δημοκρατίας. Ίσως διότι οι τρόποι της δημοκρατίας να μην εξυπηρετούν τους τρόπους της δημοσιονομικής διαχείρισης και οικονομικής ανάπτυξης που οι κυβερνώντες έχουν δεσμευτεί να επιβάλλουν στην κοινωνία.

Απομυθοποίηση των δημοκρατικών μεθόδων, όπως η κίνηση του δημοψηφίσματος που εκτός από τον αυτο-ακυρωτικό της μεταχρονισμό, έσκασε σαν πυροτέχνημα στον αττικό ουρανό κι έτσι ανώδυνα, σα να μη συνέβη ποτέ, την έφαγε το μαύρο σκοτάδι.

Απομυθοποίηση της πολιτικής άποψης, όπως αυτές που αλλάζουν οι βουλευτές πιο εύστοχα κι από χαμαιλέοντες, έτσι απλά, σαν η γνώμη τους να μην είχε κανένα βάρος, καμία συνέπεια, καμία σοβαρότητα, καμία αξιοπιστία. Ως να μην ήσαν βουλευτές. Ως να συναινούν στη δόλια υφαρπαγή των ψήφων τους...


Απομυθοποίηση των διαδικασιών, όπως η ψήφος εμπιστοσύνης στην αναξιοπιστία και την αβεβαιότητα που στην ουσία συνοψίστηκε στο «... κι από Δευτέρα αυτόκλητη κυβέρνηση σωτηρίας Παπαζέλου και παντός τύπου προθύμων αρριβιστών διάρκειας τουλάχιστον... μιας εβδομάδας».
  
Η χώρα συνεχίζει να βυθίζεται χωρίς σεβασμό στη δημοκρατία και να εξωθείται στα άκρα χωρίς άξιους πολιτικούς. Η χώρα που γέννησε την έννοια της δημοκρατίας. Ένας ακόμη λόγος για να μην αφήνουμε να την εξευτελίζουν με έναν τέτοιο ανυπόφορο και απροκάλυπτο τρόπο!

Δ. Τρικεριώτης

2 σχόλια:

Το Κώνειο είπε...

Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά για τις αναρτήσεις του blog σας.
Μέσα στα πλαίσια της δεοντολογίας των blogs συχνά «ανεβάζω» δημοσιεύσεις σας στο εδώ και περίπου ένα χρόνο blog μου
(http://koneio.blogspot.com/)

ΓΝΑΘΟΛΟΓΙΟ είπε...

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τις αναρτήσεις που ανεβάζετε στο ιστολόγιο σας! ΔΤ