TRANSLATE

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δημοψήφισμα? : to whom it may concern...

«Δεν πρόκειται να δανειστούμε ξανά με 6%...” «Απόλυτη προτεραιότητα είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και η χώρα να δανειστεί με κανονικά spreads». Αυτός είναι ο πρώτος στόχος που θέτει η κυβέρνηση και η ανάπτυξη ο δεύτερος. «Αν η Ένωση δεν ανταποκριθεί στις ευθύνες της θα πάμε στο ΔΝΤ», διαβεβαιώνουν οι επιτελείς του πρωθυπουργού. "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" 15/3 ...

Αφού παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις και τα επινίκια επιμένουμε να δανειζόμαστε με υψηλό επιτόκιο αυξάνοντας το δημόσιο χρέος και τον κίνδυνο να μην μπορούμε να αποπληρώσουμε λογικό είναι κάποιοι να προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν ποντάροντας στην χρεοκοπία μας και το κόστος δανεισμού και τα spreads να θεριεύουν.

Τελικά φαίνεται ότι τα μοναδικά μας «όπλα» ήταν η προσδοκία και η αισιοδοξία, που για τον παγκόσμιο περίγυρο και τους δανειστές αποδεικνύονται ένα εξαιρετικά κερδοφόρο “Greek wishful thinking”.
Έντονο «άρωμα» ΔΝΤ διαχέεται στην ατμόσφαιρα και το βιβλίο του Πάτρικ Ζίσκιντ μού’ρχεται στο μυαλό...

Στρος-Καν: «Εάν υπάρξει κάποιο πρόγραμμα, θα είναι πρόγραμμα του ΔΝΤ, αποφασισμένο από το ΔΝΤ, όπως συμβαίνει με όλες τις χώρες. Το ΔΝΤ θα καθορίσει τους όρους, όπως κάνουμε με κάθε χώρα» 29/3, NAFTEMPORIKI.GR

Ποιοί είναι τελικά αυτοί «οι όροι» για τον χαμηλότοκο δανεισμό. Ας τεθούν στον Ελληνικό λαό με ειλικρίνεια. Και εφόσον τα δεδομένα δεν αλλάζουν, ας αποφασίσει τελικά εκείνος. Να αποφασίσει ο λαός αν επιλέγει την Σκύλλα ή την Χάρυβδη ή την όποια άλλη προτεινόμενη λύση. Και χωρίς αυταπάτες να οργανώσει την αντίσταση, την επιβίωση και τις προοπτικές του.


Δ .Τρικεριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: