TRANSLATE

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τον Καιρό των Δολοφόνων…



Έγκλημα είναι η τοκογλυφία. Αλλά ποιος υπογράφει τα μνημόνια και συμφωνεί με τους όρους των τοκογλύφων; Έγκλημα είναι η κερδοσκοπία. Αλλά ποιος την πριμοδοτεί κάθε μέρα με περισσότερες μονάδες αναξιοπιστίας όταν δεν τολμά ούτε να εφαρμόσει φορολογική δικαιοσύνη, ούτε να στεναχωρήσει την εκλογική του βάση, ούτε να αμφισβητήσει τον κομματικό προσανατολισμό στη διακυβέρνηση;
Όπως έγκλημα - πάνω στο έγκλημα- είναι η πολιτική ατιμωρησία που προλειαίνει το έδαφος για την επανάληψη νέων παρόμοιων εγκλημάτων - όπως αυτά που οδήγησαν τη χώρα στα βρώμικα χέρια των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων.
Αλλά το χειρότερο έγκλημα απ’ όλα είναι αυτό που συνέβη σήμερα…
τα ξημερώματα Γ΄ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Το μέγιστο έγκλημα είναι το ανυπεράσπιστο της πόλης μας. Είναι οι άδικοι χαμοί, ο ένας μετά τον άλλον. Είναι η ανεξέλεγκτη αδίστακτη παραβατικότητα και η βία. Είναι οι πολιτικοί που έχουν πραγματικά ξεφύγει από τα προβλήματα της πραγματικής κοινωνίας, της πραγματικής οικονομίας, της πραγματικής Ελλάδας.

Περιφερόμενοι παντελώς άχρηστοι ακόμη και για τους εαυτούς τους. Σε μια χώρα αφημένη, στην κυριολεξία, στη μανία των πάσης φύσης δολοφόνων.

Δ. Τρικεριώτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η έννοια του ηρωισμού δεν υφίσταται πλέον σήμερα. Αντιθέτως ήρωας θεωρείται αυτός που προκαλεί βία, που καίει, σπάει κλπ. Η χώρα μας έχει χάσει πλέον κάθε μέτρο και αυτό είναι δείγμα της ηθικής και κοινωνικής σήψης. Ο Ελλήνας πλέον έχει καθήσει στην οθόνη του υπολογιστή του και παθητικά περιμένει το τέλος του, χαυνωμένος από τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν την κατάσταση μη αναστρέψιμη. Χωρίς πολιτικά και ηθικά στηρίγματα, χωρίς ουσιαστική παιδεία δέχεται μοιρολατρικά την κατάσταση και πλέον αρέκσεται να παρακολουθεί δολοφονίες αθώωνν πολιτών.