TRANSLATE

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Χαμογελάστε, το αύριο θα είναι χειρότερο!


Σε λίγο, οι υπεύθυνοι της πολιτικής ηγεσίας, θα κληθούν από το λαό να πείσουν ότι, τα δύο τελευταία χρόνια, δεν οδηγούσαν συνειδητά τη χώρα στη χρεωκοπία.

Ότι δεν την «οργάνωσαν» και δεν στοιχημάτισαν σε αυτήν. Θα χρειαστεί να εξηγήσουν γιατί παρότι «γνώριζαν» και «συζητούσαν», ταυτόχρονα παραπληροφορούσαν και αρνιόντουσαν, αρχικά, τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και στη συνέχεια, την πιο έγκαιρη – και άρα λιγότερη επώδυνη – «εκκαθάριση» της κατάστασης.

Να πείσουν ότι η αναξιοπιστία, οι παραλείψεις και ο αυταρχισμός ήταν απλά άδολες ανοησίες και ανεπάρκειες και δεν εξυπηρετούσαν μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη. Ότι οι θυσίες που ήδη ξεκίνησαν και θα κλιμακωθούν στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία ήταν όντως χρήσιμες και αναπόφευκτες...

Να δικαιολογήσουν την αδράνεια που επέδειξαν, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, αφήνοντας αυτή την αδιέξοδη πραγματικότητα στην τύχη της, η οποία ήταν, έτσι, φυσικό να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Διότι, τελικά, μπορεί να μην ίσχυε εξαρχής ο νόμος του Μέρφι «Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει», αλλά σίγουρα τώρα, ισχύει η γενική του φιλοσοφία που συνοψίζεται στο «Χαμογελάστε, το αύριο θα είναι χειρότερο»…

Δ. Τρικεριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: