TRANSLATE

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η κοινωνία διαλύεται

Ως ένα εργαλείο συνολικής πολιτικής, που οδηγεί σε βαθιές αλλαγές της ελληνικής κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας αποδεικνύεται ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας, παρά ως ένα απλό πλαίσιο προσαρμογής των δημοσιονομικών της χώρας.

Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα" που κυκλοφορεί, οι παρεμβάσεις της τρόικας λειτουργούν ως ένα σχέδιο ριζικής κοινωνικής μετάλλαξης του ελληνικού κοινωνικού συνόλου, εγκλωβίζοντας την κυβερνητική πολιτική σε μια συνεχή αυτοαναίρεση των δεσμεύσεών της...

Η «μεσαία τάξη» φαίνεται να είναι αυτή που βάλλεται, με τις τάσεις, πλέον, να δείχνουν μία πολιτισμική υποχώρηση, πιέζοντας τον μέσο όρο προς τα κάτω, διευρύνοντας τα χαμηλότερα επίπεδα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.

Παράλληλα, δεν διαφαίνεται κάποια αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην προσπάθεια μετριασμού των επιπτώσεων των συμφωνιών που υπογράφει, με την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ενώ δεν έγιναν βήματα προς την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, αλλά μόνο προς την ασφυξία της αγοράς.

Παράλληλα, παρατηρείται πλέον μια λειτουργία του Μνημονίου η οποία άπτεται ακόμα και παραμέτρων εθνικής επιβίωσης, αφού οι περικοπές οξύνουν το Πρόκειται για το τέλειο σχέδιο εθνικής απομείωσης και αδρανοποίησης εναντίον κάποιου λαού. Η Ελλάδα όμως φαίνεται ότι αποτελεί χώρο διεξαγωγής ενός ευρύτερου πειράματος, με στόχο την επιστροφή των ευρωπαϊκών πληθυσμών σε κατάσταση διαρκούς φτώχειας. Θα ήταν επίσης άδικο να χρεωθούν μόνο στραβά στην κυβέρνηση, αλλά εφόσον αντιλαμβάνεται ότι παίζονται πολλά περισσότερα από τους στόχους του Μνημονίου, οφείλει να λάβει τα μέτρα της.

Πηγή: http://www.epikaira.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: