TRANSLATE

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κύμα διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για το WikiLeaks

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, ως ένδειξη συμπαράστασης στο Julian Assange τον ιδρυτή του Wikileaks, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στην Ισπανία, τις Κάτω Χώρες, την Κολομβία, την Αργεντινή, το Μεξικό και το Περού, και οι διαδηλωτές απαιτούν την αποφυλάκιση του Assange, την αποκατάσταση του Wikileaks και την αποκατάσταση των υπηρεσιών της Visa και της Mastercard ώστε να επιτραπεί σε οπαδούς του Wikileaks να δωρίσουν χρήματα στην «οργάνωση ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών»...


Ο Assange βρίσκεται στη φυλακή Wandsworth στο νότιο Λονδίνο, καθώς οι αρχές αρνήθηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο με την καταβολή εγγύησης. Η Σουηδία επιδιώκει την έκδοσή του για τους ισχυρισμούς της σεξουαλικής επίθεσης.

Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, η Ουάσιγκτον επιχειρεί να ασκήσει δίωξη κατά του Assange στο πλαίσιο της πράξης του 1917, η οποία χρησιμοποιήθηκε ανεπιτυχώς στην προσπάθεια των αρχών να φιμώσουν τους New York Times, όταν δημοσίευσε έγγραφα του Πενταγώνου κατά τη δεκαετία του 1970.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Eric Holder, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκτέθηκαν σε κίνδυνο από την «πλημμύρα» των εμπιστευτικών διπλωματικών εγγράφων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Wikileaks και ενέκρινε σχετική δικαστική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: